Actualități

CSM îl înaintează pe Ion Druță la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție

Magistratul Ion Druță a fost propus de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința CSM, relatează agora.md.

Druță a fost singurul candidat înscris în cursă. Candidatura lui Ion Druță urmează să fie aprobată de Parlament. Ion Druță activează în funcția de judecător din 1994, iar în 2013 a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție.

În declarația de avere pentru anul 2017 magistratul a indicat un venit din salariu puțin peste 250 de mii de lei, două terenuri, o casă de locuit și un apartament. De asemenea, Druță mai deține și două autoturisme model Honda CR-V și Toyota Yaris.

Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor i-a acordat lui Druță calificativul excelent.

Amintim că funcția de președinte CSJ a rămas vacantă după ce Mihai Poalelungi a fost numit judecător la Curtea Constituțională.

Totodată, astăzi niciunul din cei trei candidați înscriși în cursa pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi propus Parlamentului spre aprobare. Astfel, CSM a anunțat un nou concurs.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top