MAGAZIN

Sume modeste! S-a aflat câți bani alocă Chișinăul școlilor românești din stânga Nistrului

Opt școli din stânga Nistrului, cu predare în grafie latină, vor primi câte 100 de mii de lei. Acest lucru este prevăzut de Programul activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2018, aprobat astăzi de Cabinetul de miniștri.

În urma unui concurs de proiecte, prezentate de autoritățile publice locale şi centrale, au fost acceptate pentru finanțare 49 de propuneri. Acestea prevăd reparația și dotarea instituţiilor educaţionale şi medicale, întreţinerea clădirilor şi a apeductelor, iluminarea localităților.

„Ne manifestăm grija față de cei care trăiesc în zona transnistreană. Ne batem capul, de fapt, nu pentru liderii de la Tiraspol, dar de oamenii care trăiesc în această regiune, pentru că sunt cetățenii noștri”, a menționat premierul Pavel Filip.

Astfel, 23 de localități vor beneficia de 5,7 milioane de lei pentru renovarea și extinderea sistemelor de iluminare stradală. Peste 6 milioane de lei vor fi direcționate pentru reparația mai multor școli, grădinițe, case de cultură și apeducte. Totodată, peste 2 milioane de lei vor fi folosite pentru amenajarea piețelor comerciale și a spațiilor de recreere în satele din zona de securitate.

Bugetul programului de acțiuni pentru reîntregirea țării este de 15 milioane de lei.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top