MAGAZIN

VIDEO // Anul Centenarului, celebrat într-un mod inedit la Peresecina, Orhei

Satul Peresecina din raionul Orhei a fost gazda celei de-a 4-a ediții a concursului recital de poezie „ Lumina lină”. La eveniment au participat elevi din liceele a 7 localități din Republica Moldova. Activitatea a fost organizată în contextului Centenarului Marii Unirii, care este celebrat pe cele două maluri ale Prutului.

Organizator principal al acestui eveniment este preotul-paroh, Sergiu Matei din cadrul Bisericii Ortodoxe Române Sfântul Ierarh Nicolae din Peresecina. Ce a avut ca invitați pe Claudia Partole, Maria Șalaru, Nicolae Bălțeanu și Daria Radu.

Activitatea concursului se încadrează perfect în peisajul Centenarului Marii Uniri. Liubovi Dvornic, reușind să creeze o atmosferă feerică la deschiderea recitalului, fapt datorat experienței din cadrul cercului literar artistic „Tezaur”, al cărui conducător e de 14 ani.

Participanții au fost remunerați conform locului pe care s-au clasat în urma jurizării. Respectiv, premiul mare-1200 lei, locul 1-1000, locul 2-800, locul 3-600, ceilalți fiind decernați cu diplome de participare și mențiuni. De altfel printre câștiguri s-au enumerat și seturi de cărți oferite de către părintele din Peresecina, Sergiu Matei.
În urma stabilirii totalurilor, premiul mare a fost câștigat de către Pavel Puica , iar premiul 1 de către Bolduratu Nicolae.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top