Actualități

Rusia, presată de SUA. Crimeea ar putea fi reîntoarsă Ucrainei

Alianța Nord-Atlantică nu va reveni la o relație normală cu Rusia, până la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

„Secretarul de stat Pompeo și miniștrii de externe ai țărilor NATO au confirmat faptul că Alianța nu se va întoarce la relații obișnuite cu Rusia, atâta timp cât Rusia nu își îndeplinește obligațiile în cadrul acordurilor de la Minsk, își retrage forțele și oprește susținerea rebelilor din Donbas și va retroceda Ucrainei controlul asupra Crimeei „, – a scris Nauert pe Twitter.

Noul secretar de stat al SUA, Mike Pompeo, a sosit vineri la o întâlnire a miniștrilor de externe ai țărilor NATO la Bruxelles, aceasta fiind prima sa întâlnire cu aliații NATO.

În cadrul reuniunii ministeriale, care este pregătitoare pentru summit-ul liderilor NATO din luna iulie, vor fi discutate agresiunea rusă în Ucraina, Georgia și Siria, precum și îmbunătățirea planurilor de securitate pentru granița de sud a Europei.

sursa: www.paginaderusia.ro

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top