MAGAZIN

VIDEO // Bucureștiul pune pe roate Chișinăul. Autobuzele donate de România, testate

Bucureștiul pune pe roate Chișinăul. Două autobuze românești au ajuns astăzi la Chișinău cu inscripția educație, cultură, sănătate. Mijloacele de transport au câte 100 de locuri, sunt dotate cu aer condiționat, dar și cu rampă specială pentru persoane cu deficiențe locomotorii. Autobuzele românești vor fi puse în circulație la începutul lunii mai.

Primăria municipiului Chişinău a prezentat astăzi cele 2 autobuze donate de Primăria municipiului Bucureşti locuitorilor capitalei Republicii Moldova.

Unităţile de transport sunt de marcă Mercedes, sunt produse în anul 2006, au o capacitate de 100 de locuri și sunt dotate cu aer condiționat. Autobuzele sunt cu podea joasă şi sunt destinate, inclusiv, persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Înainte de a fi importate în Republica Moldova, unităţile de transport au fost supuse testării tehnice. În câteva zile, autobuzele donate de Primăria municipiului Bucureşti vor fi scoase la linie şi vor circula pe ruta municipală nr. 5, rută ce uneşte sectoarele Ciocana – Râşcani – Centru – Botanica.

Vitalie Butucel, șeful interimar al direcției generale transport public și căi de comunicații spune că aceste autobuze sunt cu mult mai ecologice și comode decât actualele unități de transport care circulă la moment prin Chișinău. Cu cele două autobuze donate de România, pe ruta nr.5 vor circula zece unităţi de transport.

Chișinăuienii s-au arătat mulțumiți de cadoul oferit de capitala țării. Alții însă nu cunosc despre investițiile de milioane făcute în Republica Moldova de către statul român.

Cele 2 autobuze au fost donate locuitorilor municipiului în baza Programului de cooperare între oraşele Bucureşti şi Chişinău.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close