Diverse

Basarabeanul care ajută România să respire. Al doilea transplant pulmonar, făcut în Capitală

Echipa Spitalului Clinic Sfânta Maria din Bucureşti, în frunte cu chirurgul din Republica Moldova Igor Tudorache, a efectuat în noaptea de luni spre marţi al doilea transplant pulmonar bilateral, la un pacient de 47 de ani cu boala bronsectatică, anunţă unitatea medicală.

Pacientul se află în secția de terapie intensivă și are o evoluție postoperatorie favorabilă, potrivit news.ro.

”Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară (n.r. România), pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecuți pe lista de aşteptare a Spitalului Sf. Maria”, se arată în comunicatul semnat de medicul Narcis Copcă.

Precizăm, medicii de la Spitalul Sfînta Maria , în frunte cu Igor Tudorache, au făcut în urmă cu două săptămâni primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală. Pacientul, un ieşean de 37 de ani care în ultimii trei ani a trăit conectat la aparatul de oxigen, a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate la clinici din străinătate, dar singura care a răspuns a fost AKH Viena, care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top