MAGAZIN

VIDEO // Corul din Cernavodă, în vizită la Chișinău. O prestație duminicală de excepție

Un adevărat fenomen al artei corale a avut loc duminică la Chișinău. Corul ”Ioan Chirescu” din Cernavodă, România a reunit în cadrul Bisericii Sfântul Pantelimon din Chișinău oameni iubitori de artă. O evoluție fără precedent, muzică corală și o atmosferă excepțională – toate s-au încadrat perfect în peisajul duminical din centrul Chișinăului.

În anul Centenarului, românii de pe cele două maluri ale Prutului pun umărul la reîntregire prin evenimentele pe care le organizează. Organizatorii își propun ca în 2018 să întărească prin astfel de acțiuni legătura dintre România și Republica Moldova.

În cadrul concertului au fost interpretate 14 piese religioase din repertoriul național și internațional sub bagheta dirijorului din Cernavodă, Manuel Bălănică. Membrii corului spun că evenimentul de la Chișinău a fost unul deosebit, de o încărcătură duhovnicească.

Gazda evenimentului, Parohul Bisericii Sfântul Pantelimon din Chișinău, Valeriu Potoroacă ne-a povestit pe scurt cum a luat ființă această colaborare frumoasă, care leagă cele două maluri de Prut.

Cei prezenți s-au arătat mulțumiți de prestația corului din Cernavodă și își doresc ca astfel de evenimente să fie organizate mai des la Chișinău, care să de-a ocazia ca frații de același sânge să-și dea întâlnire.

Grupul coral ”Ioan Chirescu” din Cernavodă a concertat pentru prima dată în Republica Moldova în 2008 la Sala cu Orgă din Chișinău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top