MAGAZIN

Noutăți de la facebook: Messenger simplificat și facilități pentru întâlniri romantice

În cadrul conferinţei F8, care a avut loc în San Francisco, California, Mark Zuckerberg a prezentat noutăţile pe care Facebook le va implementa în decursul lunilor viitoare, mai multe aplicaţii ale companiei suferind modificări, de la Instagram la WhatsApp şi la bătrânul Messenger, scrie Adevărul.

În ceea ce priveşte aplicaţia de chat care vine în completarea reţelei sociale, putem vorbi despre un redesign semnificativ. Prezentat publicului sub motto-ul ”Simplifying Messenger” (Simplificând Messenger), noul format al aplicaţiei va fi unul similar cu cele de acum câţiva ani, când platforma nu era plină de stickere, funcţii ”Story” sau alte găselniţe. Designul reeditat este unul curat, simplu, care prezintă lucrurile esenţiale. În plus, vom avea parte şi de o temă întunecată, o adiţie foarte interesantă.

De asemenea, bara de navigaţie din partea de jos a suferit şi ea modificări importante, fie că vorbim de iOS sau de Android. Aceasta va cuprinde doar trei butoane care te vor direcţiona mai rapid prin aplicaţie, simplificarea fiind şi aici cuvântul cheie. Per total, aplicaţia arată excelent, fiind un pas extrem de important înainte pentru Facebook.

Totodată, Mark Zuckerberg, cofondator şi CEO al Facebook, a anunţat marţi că reţeaua de socializare construieşte noi funcţii. Prima dintre ele este funcţia de control numită „clear history”, care va permite utilizatorilor să şteargă istoricul de navigare şi care facilitează întâlnirile romantice, în genul aplicaţiei Tinder.

În browser-ul vostru există un mod simplu de a şterge cookies şi istoricul. (…) Noi construim o versiune pentru Facebook. Va fi o simplă funcţie de control pentru a şterge istoricul de navigare pe Facebook – ce aţi accesat, site-uri pe care le-ai vizitat şi aşa mai departe”, a scris Zuckerberg marţi, pe contul său.

Aceasta are directă legătură cu scandalul Cambridge Analytica. La conferinţa F8 a Facebook, care a început marţi, Zuckerberg a anunţat că Facebook  va adăuga funcţii privind întâlnirile şi relaţiile pe termen lung create prin platforma de socializare. Acţiunile Match Group Inc, proprietarul aplicaţiei Tinder, au scăzut cu 18 procente după acest anunţ. Cele ale IAC, compania-mamă a Match Group, au scăzut cu 12 procente.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top