MAGAZIN

Royal Mint imprimă o monedă cu prinţul Harry și Meghan Markle

Un portret al cuplului alcătuit din prinţul Harry şi fosta actriţă americană Meghan Markle a fost imprimat pe un set de monede speciale ce au fost emise de Royal Mint pentru a marca apropiata căsătorie a cuplului, a scrie Agerpres citând Press Association.

Aceasta este prima apariţie a lui Meghan Markle pe o monedă britanică emisă de Royal Mint.

În urma anunţului despre logodna lor, reprezentanţii Royal Mint au primit dreptul de a participa la o întrevedere privată cu prinţul Harry şi Meghan Markle la Palatul Kensington. Reuniunea s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată şi informală, evidenţiată în portretul cuplului. Cei doi tineri sunt prezentaţi în timp ce se privesc cu afecţiune şi portretul lor evidenţiază familiaritatea şi legătura care există între membrii acestui cuplu regal”, au transmis reprezentanţii Royal Mint.

Prinţul Harry şi Meghan Markle, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul american “Suits”, se vor căsători pe 19 mai în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor. Cei doi tineri au o relaţie care a început în urmă cu 16 luni.

Noua monedă are un design creat de Jody Clark, care a creat şi efigia reginei Elisabeta a II-a ce a fost imprimată pe monedele britanice lansate în 2015.

Având o valoare nominală de 5 lire sterline, moneda poate fi achiziţionată de pe site-ul www.royalmint.com şi este disponibilă în versiunile “brilliant uncirculated” (cu preţul de 13 lire sterline), “silver proof” (cu preţul de 82,5 lire sterline) şi “gold proof” (cu preţul de 1.980 de lire sterline).

Un portret al prinţului Harry a fost imprimat în trecut şi o pe o monedă jubiliară din seria “Alderney”, emisă de Royal Mint în 2005 pentru a marca a 21-a aniversare a nepotului suveranei britanice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top