Diverse

Republica Moldova, prin ochii unui jurnalist italian

Recent un jurnalist italian, pe nume Daniele Dei, a făcut o vizită în Republica Moldova. Pe cât de mult a rămas impresionat, pe atât a rămas dezamăgit.

Dragi prieteni moldoveni,
Vreau să vă felicit pentru minunata voastră ţară. Peisaje, castele, oameni. Mâncare, ospitalitate, simplitate. Am întâlnit oameni pe stradă, în cluburi, în ţară, peste tot. Nimeni nu mi-a făcut nimic rău, oameni fericiţi doar pentru că au fost acolo să-i cunosc.

Dragi moldoveni,
Ma simt rau si amar despre cat de greu este sa traiesti in tara voastră. Pentru politică, condiţii economice, pene de curent, găuri pe străzi. Să trăieşti cu 200 de euro pe lună este un act josnic şi criminal, mai ales dacă preţurile la supermarket sunt similare cu cele ale Italiei. Nu este corect că mulţi dintre voi sunt forţaţi să scape de aceste locuri, au diplome în buzunar şi să vă aflați mai degrabă în sprijinul bătrânilor noștri decât al părinților voștri.”

Daniele a rămas cu gândul că se va mai întoarce în Republica Moldova și vine cu un îndemn ca și școlile lor să trimită elevii într-o călătorie la noi în țară, ca să trăiască și ei acel sentiment de frumusețe cu care s-a întors acasă.

Vizita jurnalistului italian, a trezit din nou gândul la beneficiile unirii cu România, la europenizarea directă a Republicii Moldova. Această acțiune va crește și mai mult atracția turiștilor în a vizita Republica Moldova.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top