Diverse

Dodon iar calcă strâmb! Pro-rusul se închină regimului criminal ce a ocupat jumătate de Europă

În disperarea de a fi primul, Igor Dodon nu ține cont de faptul că până la data de 9 mai au mai rămas câteva zile și transmite mesaje de felicitare supușilor săi. Chiar dacă în această zi în Republica Moldova se sărbătorește Ziua Europei, pro-rusul Dodon pune carul înaintea boilor și se grăbește să felicite moldovenii cu ocazia zilei de 9 mai, mai concret Ziua Victoriei sovieticilor asupra fasciștilor.

„Transmit sincere felicitări poporului Republicii Moldova cu ocazia aniversării a 73-a a Victoriei asupra fascismului! 9 Mai este sărbătoare nu doar pentru popoarele fostei Uniuni Sovietice, ci şi pentru întreaga omenire. În această zi a luat sfârşit cel mai groaznic război care a răpit milioane de vieţi. Nu a fost casă și nici familie care să nu fi fost afectată de acest război”, a scris Dodon într-un mesaj pe Facebook.

Cu o profundă nostalgie față de perioada sovietică, președintele pro-rus vrea cu orice preț să transmită o așa-zisă sărbătoare și viitoarelor generații.

„Spre marea noastră bucurie, mai sînt dintre aceşti oameni printre noi. Este de datoria noastră să le oferim scumpilor noştri veterani atenţie şi grijă. Poporul nostru nu va uita nicicînd eroismul soldatului-eliberator sovietic. Nu vom permite nimănui, de dragul unor considerente politice, să ne remodeleze istoria. Vor trece ani, se vor perinda generaţii, iar copiii şi nepoţii noştri vor continua să sărbătorească la 9 mai Ziua Victoriei”, a subliniat președintele.

Acesta a realizat și un video prin care felicită moldovenii cu ocazia zilei de 9 mai. În spot Dodon își rostește mesajul, iar pe fundal răsună un cântec despre război în limba rusă.

În Republica Moldova, în fiecare an, la 9 mai, se sărbătorește Ziua Europei.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top