Actualități

Panglica Sf. Gheorghe le-a stricat călătoria. Doi turişti ruşi au făcut cale întoarsă din Kiev

Accesul în Ucraina a fost interzis pentru doi turişti ruşi care au refuzat să înlăture de pe bagaje panglica Sfântului Gheorghe. Cazul a avut loc pe aeroportul Borispol din Kiev, iar cei doi, un bărbat şi o femeie, ar fi venit din Minsk. Despre acest lucru a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Oleg Slobodean. 

Pe bagajele turiştilor era aplicată panglica Sfântului Gheorghe, care este interzisă în Ucraina. La solicitarea vameşilor de a scoate panglica, turiştii ruşi au refuzat. Din această cauză, celor doi li s-a interzis accesul şi Ucraina şi au fost întorşi înapoi la Mink“, a anunţat Slobodean.

Ucraina a interzis în 2014 utilizarea panglicii Sfântului Gheorghe, simbol al comemorării victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

În locul acesteia, la ceremoniile oficiale din 9 mai este folosită imaginea unui mac stilizat, creată de un designer autohton.

Aceeaşi măsură a fost luată de Belarus în 2015, iar în 2016 şi Kazahstanul a interzis la nivel naţional purtarea panglicii negru-oranj.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top