MAGAZIN

VIDEO // Eroii nu mor niciodată. Lansarea cărții “În Memoriam Gheorghe Palade”

Eroii nu mor niciodată. Astăzi, a fost lansarea cărții-memorii, dedicată istoricului Gheorghe Palade. Volumul ”În memoria lui Gheorge Paladi” a fost scris de către 55 de autori din Republica Moldova și România. Lansarea cărții a adunat în cadrul Facultății de Istorie al Universității de Stat istorici, profesori, prieteni și membrii familiei ai regretatului academician Gheorghe Palade care a lupta ca tânăra generație să învețe istoria românilor.

Istoricii și autorii, prezenți la eveniment au comemorat memoria regretatului, Gheorghe Palade. Aceștia au trecut în revistă meritele istoricului și au făcut o incursiune în perioada de glorie a academicianului. Cercetările sale sunt studiate și apreciate în tot spațiul românesc, iar personalitatea lui Gheorghe Palade este una notorie pentru noile generații, au declarat invitații veniți din România, din capitala istorică a Moldovei – Iași.

Idealul național de Reunificare a țării, a rămas adânc în memoria familiei.  Profesorul Gheorghe Palade, a promovat și cultivat ideea Unirii cu Patria mamă-România, unor generații întregi, care continuă lupta mentorului lor.

Gheorghe Palade a predat Istoria Românilor la Catedra de Istorie a Românilor din cadrul Universităţii de Stat din Moldova. A elaborat şi predat cursul de Istoria Românilor, epoca contemporană, perioada 1918-2016. Când guvernarea agrariană a lui Sangheli şi-a pus drept scop să scoată acest obiect din învăţământ şi să-l înlocuiască, profesorul Gheorghe Palade a fost unul din conducătorii Grevei Generale din învăţământ din primăvara şi toamna anului 1995. Profesorul Gheorghe Palade a apărat cauza naţională a basarabenilor, a promovat adevărul istoric și ideea Unităţii Naţionale a Românilor, considerând că şansa populaţiei Republicii Moldova de a supravieţui şi a prospera este Reîntregirea cu Patria-mamă România.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close