Actualități

După protestele anti-Putin: Navalnîi, eliberat, urmează să fie judecat

La Moscova, activistul anti-corupție Alexei Navalnîi a fost eliberat în cursul nopții din arestul poliției, după protestul anti-Putin organizat la Moscova, în cursul căruia, sute de persoane au fost reținute.

Pe Twitter, Navalnîi a anunțat că este acuzat de organizarea unui miting neautorizat și de nerespectarea ordinelor Poliției, delicte pentru care va fi judecat. Sâmbătă, la Moscova, Sankt Petersburg și în alte orașe din Rusia, simpatizanți ai activistului anti-corupție Alexei Navalnîi au participat la proteste, sub lozinca „Nu este țarul nostru”, împotriva președintelui Vladimir Putin, care pe 7 mai depune jurământul pentru al patrulea mandat de șase ani, scrie europalibera.org.

Presa relatează că la Moscova au protestat mii de persoane, Poliția apreciază participarea la circa 1.500. Totodată, potrivit organizației OVD-Info, care urmărește acțiunile poliției, peste 1.600 de manifestanți au fost reținuți în toată Rusia. Din nou la Moscova, poliția a anunțat că a reținut sâmbătă în jur de 300 de persoane.

La Moscova, în Piața Pușkin, unde poliția l-a reținut pe Navalnîi, persoane îmbrăcate în civil au fost observate cum băteau manifestanți. În prezența poliției. Printre simpatizanții lui Navalni erau și grupuri pro-Putin, majoritatea tineri care scandau „Țara noastră, conducătorii noștri” și „Noi sutem pentru Putin”.

Vineri, în ajunul protestelor, simpatizanți ai lui Navalni au fost reținuți în mai mule orașe, începând cu Sankt Petersburg, sub acuzația că organizează proteste neautorizate. La Moscova, autoritățile au avertizat, de asemeni, împotriva participării la un protest „în afara legii”.

Alexei Navalnîi nu a putut candida în alegerile prezidențiale din 18 martie, câștigate de Vladimir Putin, din cauza unor condamnări mai vechi, motivate strict politic, susține el.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top