Diverse

ULTIMĂ ORĂ! Dodon îi cere demisia lui Filip. Reacția premierului a fost una neașteptată

Şeful statului Igor Dodon a solicitat premierului Pavel Filip să-şi dea demisia de onoare.

Solicitarea vine în contextul în care prim-ministrul a cerut ajutorul Uniunii Europene în formarea unei guvernări proeuropene la Chişinău, după alegerile parlamentare din noiembrie 2018.

Pro-europenii ne acuza pe noi de relația de prietenie cu Rusia, dar ei invita comisarii europeni la modul direct să le facă guvernul după alegeri. Ar fi bine ca domnul Filip să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat ca e gata sa cedeze guvernarea unor forte străine”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Dodon își dorește un premier și o coaliție de guvernare care să devină groparii proiectului european în Republica Moldova. Pe cât de mult ne străduim noi să facem integrarea europeană un obiectiv ireversibil, pe atât de mult își propun socialiștii să închidă granița către Europa. Acesta este marele proiect al președintelui Dodon, pe care nici măcar nu se chinuie să îl ascundă: o cortină de fier între noi și Uniunea Europeană. Astăzi doar vorbește despre el, pentru că nu poate face mai mult decât a pune piedici. Din decembrie însă, dacă nu ne mobilizăm și nu suntem uniți, s-ar putea – și asta va fi tragedia unei țări întregi – să își îndeplinească planul”, este replica lui Pavel Filip într-un interviu pentru Moldpres.

Premierul anunţă că va continua să vorbească despre lucrurile în care crede: integrare europeană, responsabilitate politică și o guvernare reformistă și cu rezultate pentru cetățean.

Cât despre implicarea partenerilor europeni, știți cum se spune, prietenul la nevoie se cunoaște. Sprijinul din partea UE a fost decisiv în anumite momente și poate fi și în acest an. Până la urmă, în joc este destinul acestei țări. Am încredere că cei cu viziuni pro-europene din această țară se vor regăsi în jurul aceluiași proiect politic”, a conchis Pavel Filip.

Inginer de profesie, Pavel Filip a venit în politică în 2011, când prin decret prezidenţial este numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei.
La data de 20 ianuarie, Parlamentul a dat vot de încredere Guvernului condus de Pavel Filip.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top