Actualități

VIDEO // Noi creșteri salariale în România

Noi măriri de salarii în România! Salariu mediu brut lunar în România a ajuns la 4.488 de lei, echivalentul a 19 mii de lei moldovenești. Acum, un român de peste Prut ia lunar o leafă mai mare cu 16% mai mare decât anul trecut.

În România s-au înscris creșteri considerabile a salariului mediu cu circa 9 la sută, decât în luna trecută. Cele mai mari schimbări au fost în domeniu IT, urmat de activităţile pentru asigurări, reasigurări şi ale fondurilor de pensii. Valorile cele mai mici s-au înregistrat pentru serviciile hoteliere și în restaurante.

De la o lună la alta, salriul în România crește ca pâinea caldă. În doar 30 de zile, românii de peste Prut au adăugat în protofele încă 217 ron, echivalentul a 915 de lei moldovenești, ajungând la 2.704 ron, ceea ce înseamnaă 11409 de lei moldovenești. Câştigul salarial mediu brut a fost în luna martie de 4.488 ron, un salariul pe care moldovenii din republică îl pot visa, de 18.940 de lei.

Țara a crescut astfel o poziție față de clasamentul din luna trecută, schimbările nu se datorează majorării reale, ci reformelor făcute de Guvernul României, aplicate la începutului anului curent.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top