Diverse

Caravana Unirii a pornit din Iași. Ce trasee vor urma voluntarii pentru 1 milion de semnături

Vor o Constituție care să facă referire și la unirea cu Republica Moldova, iar pentru asta au pornit în Caravana Unirii.

Timp de două zile, pe 12 şi 13 mai, voluntari de pe ambele maluri ale Prutului au pornit din Iaşi cu trei autobuze personalizate în culorile tricolorului și cu hărți ale României interbelice. La inaugurarea celor trei autobuze a participat și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica. Traseul urmat de aceştia a fost Iaşi, Botoșani, Putna, Gura Humorului și Suceava. Ţinta Caravanei? Colectarea a 1 milion de semnături.

Unioniștii au fost însoțiți în demersul de strângere de semnături pe străzile din Iași de Ansamblul etnofolcloric Ștefan Vodă, care a interpretat cântece patriotice și populare, spre deliciul ieșenilor.

Timp de două luni, Caravana Unirii va ajunge în fiecare județ din toate regiunile istorice ale României, în următoarea ordine:
Nord-Vest – 18-20 mai
Vest – 25-27 mai
Sud-Vest – 1-3 iunie
Sud – 8-10 iunie
Sud-Est – 15-17 iunie
Centru – 22-24 iunie

Inițiativa derulării campaniei „1 milion pentru Unire” aparține Alianței pentru Centenar.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top

Warning: array_filter() expects parameter 2 to be a valid callback, no array or string given in /home/timpuli/public_html/10tv.md/wp-content/plugins/simple-lightbox/controller.php on line 1644