Actualități

OFICIAL! Fundația Soros își anunță plecarea din Ungaria

Organizaţia lui George Soros îşi va închide biroul din Budapesta şi se va muta în capitala germană Berlin, informează marţi agenţia Reuters, citând un comunicat al organizaţiei, potrivit Agerpres.

Fundaţia pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundations) explică în comunicat că a decis să plece dintr-un mediu politic şi legal din ce în ce mai represiv.

“Decizia de a muta operaţiunile din Budapesta vine în contextul în care guvernul ungar pregăteşte impunerea de noi restricţii împotriva organizaţiilor neguvernamentale prin ceea ce a denumit drept pachetul legislativ Stop Soros”, arată Fundaţia finanțatorului american de origine ungară.

Luni, Antal Rogan, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a declarat în cadrul unei audieri în parlament că guvernul se va folosi de noul său mandat electoral pentru a înăspri legea “Stop Soros”.”Avem nevoie de o lege mai aspră decât cea actuală din parlament”, a declarat Antal Rogan despre seria de măsuri ce constituie obiect de dispută între Ungaria şi Occident.

Pachetul legislativ ”Stop Soros” vizează ONG-urile care beneficiază de finanţare străină, îndeosebi din partea lui George Soros, care militează în favoarea imigraţiei, în contrast cu poziţia dură a lui Orban pe acest subiect.

La 19 aprilie, publicaţia austriacă Die Presse l-a citat pe Patrick Gaspard afirmând că Fundaţia a decis să plece din Budapesta şi intenţionează să deschidă un nou birou la Berlin, din vară. Potrivit agenţiei austriece de presă APA, preluată de MTI, Soros ar fi cedat aparent presiunilor guvernului Orban, care a lansat o campanie împotriva sa. Open Society Foundation are în prezent la Budapesta 100 de angajaţi.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top