Diverse

Câte locuri de studii vor oferi universitățile din România studenților basarabeni în acest an

Tot mai mulți absolvenți de liceu basarabeni optează pentru studii în România. Pentru anul universitar 2018-2019, universitățile de din România vor oferi 6147 de locuri, atât pentru viitorii studenți, cât și pentru tinerii care optează pentru ciclul de master sau doctorat, transmite www.diez.md.

Prin urmare, pentru studiile de licență vor fi oferite 3970 de locuri, ciclul master –1968 de locuri, iar viitorilor doctoranzi universitățile le vor propune 209 locuri.

Astfel, cele mai multe locuri pentru ciclul licență sunt oferite de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în total 588. Alte 375 de locuri sunt propuse de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cele mai puține locuri pentru ciclul licență sunt oferite de către Universitatea de Arta și Design din Cluj-Napoca, doar 5 la număr.

În documentele de publicate în linkul de mai jos, găsiți cifra de școlarizare acordată românilor de pretutindeni, ciclurile de studii: licență, master și doctorat, pentru anul universitar 2018-2019:

 

Document aici.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top