Diverse

România, interesată să dezvolte cooperarea cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina

ecretarul de stat în MAE al României Dan Neculăescu a avut luni o întrevedere cu adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Elisabeth Millard, cu ocazia vizitei oficialului american în România.

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la cooperarea cu Republica Moldova, Georgia, Ucraina, precum şi cu statele din Asia Centrală.

În cadrul discuţiilor au fost evaluate stadiul şi perspectivele dialogului bilateral româno-american dedicat vecinătăţii estice din cadrul Parteneriatului strategic, cele două părţi convenind aprofundarea coordonării în etapa următoare.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea celor trei parteneri estici, subliniind interesul părţii române de a dezvolta cooperarea cu fiecare dintre aceştia, atât la nivel bilateral, cât şi în contextul Parteneriatului Estic, care va împlini, în 2019, 10 ani de la lansare. Oficialul român a reiterat susţinerea pentru continuarea procesului de reforme din cele trei state menţionate, precum şi capacitatea şi disponibilitatea ţării noastre de a contribui activ în acest sens”, se arată în comunicatul citat.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top