Actualități

Scările din Parcul „Valea Morilor”, reconstruite pe banii Primăriei București

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, împreună cu primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, vor semna un acord cadru de finanțare pentru reconstrucția scării de granit a Lacului de Acumulare Valea Morilor.

Ceremonia de semnare va avea loc miercuri, la București.

Amintim că în luna decembrie anul trecut, Primăria Sectorului 1 al municipiului Bucureşti a decis să ofere Chişinăului un grant în valoare de circa un milion de euro pentru reparaţia scării din granit din Parcul Valea Morilor.

Potrivit acordului de grant, Primăria Chișinău își va asuma cheltuielile în proporție de 5% din valoarea proiectului care constituie aproape 946 de mii de lei, la care se adaugă cheltuieli de proiectare, asistență tehnică, lucrări de efectuare a expertizei documentației, și supravegherea tehnică.

Proiectul include lucrări de construcție a scărilor care vor fi iluminate, iar teritoriul adiacent va fi amenajat.

“Preconizăm să scoatem scările din granit, să le şlefuim, să le restaurăm, ulterior să le instalăm la loc, iar în acele locuri unde plăcile de granit lipsesc vom cumpăra material adiţional“, a declarat pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu.

Lucrările vor fi executate în perioada mai 2018 – martie 2019, iar valoare finanțării pentru acest proiect este de aproape 19 milioane de lei.

Parcul Valea Morilor, situat pe malul lacului cu același nume, este cel mai mare parc din municipiul Chișinău. Una dintre principalele atracții și zone de promenadă ale parcului o constituie scara de granit, monument istoric care are în componență 213 trepte.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top