Diverse

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din 20 mai

A început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din 20 mai. Cel mai lung buletin este cel pentru alegerile din municipiul Chișinău, are 344 de milimetri și costă 28 de bănuți.

Celelalte buletine de vot vor costa 24 de bănuți. În total, pentru alegerile din cele 7 localități, vor fi tipărite puțin peste 700 de mii de buletine de vot în limba română și rusă, iar acestea vor avea mai multe semne de protecție.

„Tirajul este de peste 600 de mii de buletine de vot pentru Chișinău și, dacă vorbim de Bălți, peste 100 de mii de buletine de vot. Vom utiliza peste 14 semne de protecție, doar că, de data aceasta, pentru a proteja securitatea procedurilor electorale și în special a buletinelor de vot, pentru reprezentanții mass-media vom aplica o matriță, care nu include originalul semnelor de securitate”, a spus președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Buletinele vor fi repartizate în localități începând cu ziua de vineri. În total, din bugetul de stat se vor cheltui peste 211 mii de lei pentru tipărire. Pe 20 mai vor avea loc alegeri locale anticipate în municipiile Chișinău și Bălți, precum și în comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârlița, raionul Ungheni.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top