Actualități

Mai multe companii româneşti vor să investească zeci de milioane de euro în Republica Moldova

Cel puţin cinci companii româneşti intenţionează să se extindă în ţara noastră şi promit investiţii de zeci de milioane de euro.

Anunţul a fost făcut în cadrul forumului moldo-român “Excelenţă în business”, la care a participat ministrul Economiei Chiril Gaburici, omologul său de la Bucureşti, Dănuţ Andruşcă, dar şi zeci de oameni de afaceri din Moldova şi România, care sunt în căutare de parteneri.

Afaceriştii români spun că arena moldovenească de business oferă multe oportunităţi.

Este îmbucurător şi încurajator să vezi că există dorinţă politică şi noi sperăm să plecăm de aici cu nişte rezultate pozitive, să stabilim nişte contacte şi să ne întoarcem să investim”, a declarat reprezentantul unei companii IT din România, Ciprian Baraga.

La forum au fost şi oameni de afaceri de la noi care vor să se extindă peste Prut.

“Este o oportunitate foarte bună de a ne extinde în Uniunea Europeană şi, respectiv, să începem cu România“, a declarat reprezentanta unei companii de textile, Maria Pleşca.

Mai multe companii au început deja negocierile cu autorităţile de la noi pentru a se extinde.

Discutăm despre crearea de noi locuri de muncă, discutăm de intenţii”, a spus preşedintele Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie, Constantin Vieru.

În prezent, în Moldova sunt aproape 1.700 de companii cu capital românesc, iar investiţiile totale depăşesc 1,2 miliarde de lei, relatează Publika.md.

Este foarte important ca companiile româneşti să continue activitatea, să se regăsească în zonele economice libere, în parcurile industriale, în parcurile IT. Vreau să profit de această ocazie şi să încurajez companiile româneşti să participe la procedura de privatizare, care are loc în Republica Moldova”, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Fluidizarea fluxurilor de capital şi atingerea investiţiilor pe ambele maluri ale Prutului este o misiune comună. Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova sunt ferm hotărâte să întărească colaborarea economică”, a spus ministrul român al Economiei, Dănuţ Andruşca.

Anul trecut, schimburile comerciale dintre ţara noastră şi România au fost de 1,7 miliarde de dolari.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close