Diverse

CECC A DECIS! Rămâne sau nu Constantin Codreanu în cursa electorală

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău (CECC) a solicitat instanței de judecată, ca urmare a contestației depuse de către Partidul Socialiștilor, să constate dacă candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, a încălcat sau nu articolul 52 (al. 3) din Codul Electoral, care interzice concurenților electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova în acțiunile de agitație electorală.

Secretarul Consiliului Electoral, Vitalie Miron a spus că PSRM a cerut și anularea înregistrării candidatului PUN, dar solicitarea a fost respinsă.

Joi, 17 mai, la o conferință de presă, candidatul PUN, Constantin Codreanu, a declarat că nu a încălcat legea postând pe pagina sa de Facebook fotografii unde apare alături de președintele României, Klaus Iohannis, și de persoane care au făcut parte din stafful președintelui SUA, Donald Trump, întrucât nu e vorba de agitație electorală.

Constantin Codreanu afirmă că socialiștii manipulează, fiind ajutați în acest sens de autorități, și că se urmărește excluderea sa din cursa electorală pe ultima sută de metri.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top