Diverse

VIDEO // Frații rămân frați! Sate salvate de Guvernul României

Tot mai multe sate din Republica Moldova sunt readuse la viață cu suportul Guvernului României. Renovarea școlilor și grădinițelor, reabilitarea drumurilor, aprovizionarea cu apă potabilă sunt doar câteva proiecte de care se bucură locuitorii zonelor rurale din partea fraților de peste Prut. Un exemplu în acest sens este și satul Popeasca din Ștefan Vodă, care a fost beneficiarul granturilor venite de la București. Mai mult, localitatea a devenit și un centru de promovarea a culturii româneși în aceste zile. Sub acorduri de muzică populară frații din Popeasca și Hudești, Botoșani și-au dat mâna și au semnat Declarația de Unire și au cinstit memoria eroilor români.

Unul din satele care a fost salvat prin proiectele implimentate de Guvernul Român este satul Popeasca din raionul Ștefan Vodă. Renovarea grădiniței din sat cu ajutorul guvernului român este un lucru îmbucurător pentru toți sătenii care asigură celor 140 de copii o educație de calitate.

Satul Popeasca se bucură în aceste zile de vizita Ansamblului Hudeșeanca din comuna Hudești județul Botoșani. Alături de locuitorii satului Popeasca promovează cântecul și cultura românescă. Primarul localității alături de consăteni, împreună cu oaspeții din Botoșani au comemorat prin depuneri de flori basarabenii care au fost deportați din sat în perioda represaliilor sovietice.
Prin semarea Declarației de Unire cu Țara locuitorii din Popeasca sunt tot mai aproape de frații de pe malul drept al Prutului, a declarat primarul satului Popeasca, Ion Osipov.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top