MAGAZIN

Două MILIOANE de lei de la Guvernul României pentru renovarea a două grădinițe din Chișinău

Grădinițele nr. 145 și nr. 26 din sectorul Buiucani al Chișinăului vor fi renovate cu bani din România. 

Lucrările de reparație la cele două instituții preșcolare au demarat astăzi, iar Guvernul României a alocat câte un milion de lei pentru fiecare.

În cadrul Grădiniţei nr. 145 va fi reparat integral acoperişul, va fi renovat blocul alimentar și spălătoria, vor fi schimbate uşile şi ferestrele și achiziționată mobilă pentru necesitățile instituției. Valoarea totală a contractului este de 1,238 de milioane de lei.

De asemenea, în cadrul Grădiniței nr. 26 vor fi reparate spălătoria, blocuri sanitare, pavilionul din curte şi schimbate uşile şi ferestrele cu 1,5 milioane de leim scrie ziarulnational.

Diferenţa dintre valoarea grantului oferit de Guvernul României şi costul total al lucrărilor va fi acoperită din bugetul municipal.

Lucrările de renovare în aceste grădinițe se vor desfășura pe durata întregii veri, iar la toamnă instituțiile vor fi funcționale.

Menționăm că, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat peste 900 de grădiniţe din R. Moldova.

Related Articles

2 Comments

  1. Iata de ce este important sa colaboram cu Romania si sa ne onoram angajamentele asumate fata de ei! Autoritatile de la noi vor putea face mai multe lucruri cusprijinul celor de peste Prut.

  2. Încă un suport din partea pRomâniei, încă o dovadă că guvernul nostru face bine când pune accent pe relațiile moldo-române și scoate din ele maxim de beneficii și avantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close