MAGAZIN

ÎNFRĂȚIRE între două localități din România și Ucraina

O delegație din localitatea Vancicăuți, regiunea Cernăuți, condusă de Eduard Organovici, a înmânat primarului localității Răcăciuni, județul Bacău, Scrisoarea de intenție pentru înfrățire, aprobată de Consiliul localității Vancicăuți – informează Agenția BucPress.

În cazul semnării acordului de înfrățire, va fi un al doilea caz de stabilire a unor astfel de legături de prietenie între localitățile din zonele Cernăuți și Bacău după satul Mahala, înfrățită cu Cașin. Răcăciuni este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Bacău, România.

Delegația din Ucraina a participat și la un moment solemn dedicat eroilor neamului românesc.

Reamintim că în zilele de 6 și 7 mai, o delegație de profesori și scriitori din județul Bacău a vizitat mai multe localități din regiunea Cernăuți, care au comunități importante de români. La școlile din Ostrița, Mahala și Ceahor a fost făcută o mică donație de carte, în grafie latină, abecedare și cărți pentru copiii din învățământul primar și gimnazial. Au fost încheiate parteneriate de colaborare între Colegiul Național „Vasile Alecsandri“, reprezentat de directorul Călin Boambă și școlile din Vancicăuți, Ceahor, Ostrița și Mahala, în cadrul proiectului „Promovarea moștenirii culturale”, prin care se dorește conservarea limbii române în regiunea Cernăuți.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close