MAGAZIN

VIDEO// Tiraspolul nu cedează

Regiunea separatistă transnistreană are o politică clară de independenţă, recunoaştere şi integrare ulterioară în Rusia. Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski spune că nu este pregătit pentru o eventuală rezolvarea a conflictului transnistrean.  

Autorităţile autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene nu sunt pregătite pentru negocieri cu privire la reglementarea politică a conflictului transnistrean. Despre aceasta a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, la întrunirea cu deputaţii aşa numitului soviet suprem al regiunii separatiste.

Regiunea separatistă Transnistreană menţine cursul spre independenţă şi recunoaştere, iar Republica Moldova doreşte să absoarbă teritoriul de peste Nistru. De aceea, nu putem deschide “al treilea coş” şi să vorbim despre reglementarea politică. Avem o politică clară de independenţă, recunoaştere şi integrare ulterioară în Federația Rusă, a declarat liderul de la Tiraspol.

Amintim că următoarea reuniune în formatul de negocieri „5+2” va avea loc în perioada 29-30 de mai curent, la Roma, Italia.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close