Diverse

Oficial român: România va ajuta RM să intensifice relațiile cu țările din UE

Ministrul pentru Afaceri Europene de la București, Victor Negrescu, susține că România va sprijini Republica Moldova în procesul de intensificare a relațiilor cu statele membre ale Uniunii Europene în perioada premergătoare, dar și în timpul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, scrie ziarulnational.md.

De asemenea, România va oferi expertiza necesară armonizării legislației Republicii Moldova la normele europene și va depune eforturi ca republica noastră să beneficieze de pe urma rezultatelor tuturor acțiunilor planificate în cadrul celor patru panele: Economic-Social, Europa Siguranței, Europa ca actor global și Europa valorilor comune, cu un accent deosebit pe demnitatea umană, pe care se concentrează agenda de activități a României în timpul președinției Consiliului Europei.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei întrevederi dintre Victor Negrescu și vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Valeriu Ghilețchi.

Valeriu Ghilețchi a vorbit la întânirea cu oficialul de la București care efectuează o vizită în R. Moldova despre dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale între cele două state, inclusiv în contextul Centenarului Unirii. Vicepreședintele Parlamentului a salutat și disponibilitatea autorităților române de a analiza perspectiva de a deschide piața românească de muncă pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Oportunitatea ca cetățenii moldoveni să se poată angaja în România ar apropia și mai mult cele două maluri ale Prutului. Suntem convinși că, astfel, vom putea aduce mai aproape de casă mii de concetățeni ce muncesc departe de hotarele țării”, a menționat Valeriu Ghilețchi.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top