Diverse

VIDEO// România și Republica Moldova vor „Autostrada Unirii”

Românii de pe ambele maluri ale Prutului vor „Autostrada Unirii” . Peste 500 de mașini, printre care zeci de tiruri si autocare au organizat un marș de protest în mai multe orașe din România. Oamenii au umplut până la refuz Piața Victoriei din București, în semn de protest pentru dezvoltarea infrastructurii care va lega cele două maluri ale Prutului: A 7 Buzău-Focşani-Bacău-Roman-Paşcani și A 8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.  

Românii de pretutindeni își manifestă dorința de Unire a Republicii Moldova cu Țara Mamă prin inițiativa civică PORNITĂ la București. Scopul lor este de a trage un semnal de alarmă guvernanţilor responsabili pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. Protestanții vor ca statul să ia măsuri concrete, transparente şi reale pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzii spre Republica Moldova.

Cei prezenți la manifestație susțin că, prin această formă extremă de protest, vor să dea un ultimatum Guvernului, care nu și-a dat interesul pentru a construi măcar o palmă de autostradă în Moldova. Protestanții își doresc să scoată din izolarea rutieră și economica aceasta regiune, care este de o importanță istorică pentru România Mare, ei susțin că mediul de afaceri este profund afectat de lipsa autostrăzilor în Moldova, ceea ce are impact negativ și asupra bugetului national.

Amintim că Autostrada A7 este o autostradă aflată în stadiu de proiect în România. Lucrările pe o porțiune din ea au fost începute în 2016 și abandonate în anul următor, iar proiectul de reconstrucție a Autostrăzii A8 a fost scos din licitație în anul 2014 de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top