Diverse

CENTENAR 2018: Românii din Suedia semnează pentru Unire

Românii din Suedia strâng semnături pentru Unire. Astfel, aceștia se alătură eforturilor din Țară, din Republica Moldova și alte state în care s-au stabilit români de a colecta 1 milion de semnături pentru modificarea Constituției în vederea adăugării unui preambul privind reîntregirea națională.

Decizia a fost luată în urma unor dezbateri care au avut loc în 3 orașe suedeze – Södertälje, Stockholm și Uppsala, pe tema Reunirii. Evenimentele s-au desfășurat în perioada 19-21 mai la inițiativa grupului „Solidaritate pentru România”.

În luna mai a fost demarată campania „1 milion pentru Unire”, sub egida Alianței pentru Centenar. Organizatorii campaniei au explicat că doresc revizuirea Constituției prin adăugarea unui preambul, similar celui din Constituția Germaniei și în care va fi prevăzut dreptul poporului român de a se reunifica pașnic, în concordanță cu Tratatul de la Helsinki (1975), scrie infoprut.ro.

Persoanele care doresc să facă voluntariat în cadrul celei mai ample campanii unioniste de strângere de semnături se pot înscrie prin completarea formularului de la adresa https://www.semnez.eu/.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top