Diverse

Românii din comuna Ciudei, regiunea Cernăuți, au comemorat victimele represiunilor totalitare

Românii din comuna Ciudei, regiunea Cernăuți, au comemorat victimele represiunilor comuniste. La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Ciudei a fost săvârșită o slujbă de pomenire a victimelor represiunilor totalitare – informează BucPress.

La evenimentul comemorativ au participat, potrivit corespondentului BucPress, primarul comunei Ciudei, Anatol Pițul, dar și membrii Societății pentru cultură românească „Anastasia”, în frunte cu Andrian Iliuț. Slujba de pomenire a fost oficiată de părintele Nicolae Popescu.

Acțiunea comemorativă a avut loc la Monumentul victimelor regimului sovietic situat în curtea bisericii. Oaspeții comunei, dar și localnicii, și-au adus aminte de martirii neamului românesc, de crimele antiumane comise de sovietici în secolul trecut.

Agenția BucPress reamintește că comuna Ciudei a apărut în urma comasării satelor Ciudei și Igești în cadrul unei comunități teritoriale unite, proces lansat de reforma descentralizării din Ucraina. Comuna include, de asemenea, localitatea Crăsnișoara Nouă. Ciudei se află la 40 de kilometri de Cernăuți și la mai puțin de 20 de kilometri de frontiera cu România. La ultimul recensământ, 80% dintre locuitorii Ciudeiului s-au declarat români.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top