Diverse

Bucovina va dispune de cinci proiecte privind îmbunătăţirea infrastructurii de transport

La Cernăuţi s-a desfăşurat o „masă rotundă” în cadrul căreia s-a discutat despre potenţialul privind dezvoltarea infrastructurii regionale. De asemenea, a fost prezentat conceptul Strategiei Naţionale de transport până în 2030, în special, referindu-se la îmbunătăţirea instrastructurii privind transportul şi crearea unor legături de transport rutier cu alte regiuni din Ucraina şi ţările Uniunii Europene.    

Potrivit preşedintelui Adrministraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Oleksandr Fişciuk, în următorii ani Bucovina va dispunde de cinci proiecte transfrontaliere privind îmbunătăţirea transportului feroviar, punctele internaţionale de trecere a frontierei, reconstrucţia şi amenajarea autostrăzilor şi podurilor distruse în urma inundaţiilor din anii 2008-2010 şi aeroportul internaţional „Cernăuţi”. „Toate aceastea ar trebuie să dea un impuls puternic dezvoltării nu numai a regiunii noastre, dar şi a întregului ţinut Carpatic”, a meţionat preşedintele ARS Cernăuţi în cadrul conferinţei de presă susţinută după întâlnirea la Cernăuţi cu adjunctul ministrului  infrastructurii Ucrainei pe problemele intergării europene, Viktor Dovgani.

Totodată, Oleksandr Fişciuk a adăugat că, în prezent, împreună cu Departamentul  de Cooperare Internațională al Ministerului Infrastructurii din Ucraina, vor planifica colaborarea în viitor şi atragerea de investiții pentru implementarea acestor proiecte. „Tranzitul trans-european prin Ucraina ar trebui să fie nu numai restabilit dar şi dezvoltat. Iar aceasta, practic, se poate face numai prin regiunea Carpatică, care la rândul ei, încă în timpul Imperiului Austro-Ungar a unit întrega Europă”, a conchis el.

În plus, s-a menţionat că în viitorul apropiat situaţia privind domeniul infrastructurii de trasnport  se va îmbunătăţi deoarece Ministerul ucrainean de profil a răspuns nevoii de construcţie a drumurilor de acces la punctele de trecere a frontierelor internaționale, în special, chiar și asigurarea transportului de marfă și pasageri prin punctul de trecere şi control „Şepit”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top