MAGAZIN

FOTO // CENTENAR: Ștefan cel Mare și Sfânt, adus din Ilfov la Puhoi

Locutorii comunei Moara Vlăsiei din județul Ilfov, România, au donat localității înfrățite din R. Moldova – Puhoi din raionul Ialoveni, un bust al lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Bustul a fost sfințit iero, de hramul satului Puhoi, de un sobor de preoți, în prezența primarului Petru Frunze, a conducerii Primăriei Moara Vlăsiei, în frunte cu primarul Andrei Filip și viceprimarul Florin Cucu, dar și a numeroși săteni, scrie ziarulnational.md.

Pavajul din fața monumentului a fost vopsit în culorile tricolorului, iar cifra 100, simbolizând Centenarul Marii Uniri, a fost „desenată” din flori.

„Exprim recunoștință din numele comunității pe care o reprezint pentru acest dar deosebit, frumos pentru suflet, comunității înfrățite Moara Vlăsiei. Visul domnitorului este să își unească neamul. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat primarul de Puhoi.
Evenimentul a fost însoțit și de un moment artistic, iar oaspeții din România au putut asista la toate activitățile organizate de hramul satului Puhoi, printre care tradiționala trântă la cocoș, iepure și berbec.

În această seară, la Puhoi vor evolua artiști amatori locali, Ansamblul „Mărgăritarele” și ansamblul de bărbați, dar și binecunoscutul interpret Ion Palade.

Menționăm că Primăria Puhoi a semnat printre primele Declarația de Unire cu România, la începutul anului 2018, declarat Anul Centenarului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close