Diverse

VIDEO // PREMIERĂ în spațiul românesc. Primul film despre UNIONIȘTI

Află povestea tinerilor care oraganizează manifestații stradale, care scriu „Basarabia e România” pe ziduri și fac din Unirea celor două țări surori, Moldova și România miza vieții lor.

Sunt #unioniștii, cei care au dat sens unui patriotism care sună din nou mișto pentru noua generație de români de pe ambele maluri ale Prutului. În premieră, în spațiul românesc a fost realizat un film documentar despre viața și activitatea celor care luptă pentru REÎNTREGIREA ȚĂRII. Filmul ilustrează evenimentele desfășurate în România și Republica Moldova, acțiunile demarate de către UNIONIȘTI, barierele de care s-au lovit, piedicile care li s-au pus, dar și viitoarele proiecte.

Acest film pune în lumină acțiunile întreprinse de unioniști de pe ambele maluri ale Prutului, piedicile și barierele pe care aceștia le-au avut de înfruntat și proiectele viitoare ale acestora.

”Unirea, generațiile viitoare o vor face. Lupta pentru cauză este un lucru pe care foarte mulți îl numesc imposibil. Este un lucru care te epuizează fizic, care te epuizează psihic. Credem foarte mult în dreptate, în adevăr și credem că n-ar trebui să decidă alții soarta fraților noștri de peste Prut. Am fost de la bun început, suntem și vom fi UNIONIȘTI și Punctum! Noi credem într-o Românie întreagă, demnă, adevărată, care nu și-a uitat istoria. De asta facem tot ce facem și o să reușim să facem UNIREA” au declarat protagoniștii filmului UNIONIȘTII.

O producţie Zulu Films şi Task Force Media (2018)

În anul Centenarului, primii în linia bătăliei pentru Marea Unire a românilor într-o singură ţară sunt militanţii din Platforma “Acţiunea 2012”.

Următoarele acțiuni temerare care se vor realiza în această vară sunt strângerea unui milion de semnături (www.semnez.eu) și un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău, prin toată România Mare (www.unire2018.ro).

Coordonator: Claudia Craiu
Editare video: Andrada Iacobeţ
Producători: Claudia Craiu, Cătălina Bălan
Editor sunet&Mixaj: Mircea Petrescu

Alătură-te marșului pe jos: www.unire2018.ro
Semnează pentru Unire: www.semnez.eu

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: PREMIERĂ în spațiul românesc. Primul film despre UNIONIȘTI - Românism

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top