Diverse

VIDEO // Cel mai vârstnic participant la Marșul de la Alba Iulia la Marea Unire

Vârsta nu are limite. Aceasta ne-a demonstrat-o Adrian Balica la ai săi 73 de ani, care și astăzi luptă cot la cot alături de tineri pentru Unire, fiind cel mai în vârstă participant al Marșului Centenar.

La interviul acordat pentru 10 TV, Adrian Balica ne-a relatat despre viața grea trăită în perioada sovietică și despre dragostea pentru țară care vine de mic copil, despre timpurile când mama lui îi cânta romanțe, când ascultau pe furiș muzica românească și mai ales când puteau face rost de literatura scrisă în latină.

Toate momentele grele din viața sa l-au făcut să fie unul din eroii care astăzi luptă pentru idealul național. La 1 iulie, va avea loc Marșul Centenar, organizat de către Alianța pentru Centenar, care va porni de la Alba Iulia și se va încheia la data de 1 septembrie la Chișinău, unde domnul Balica va fi și el prezent. Acesta îl vede ca pe un marș olimpic, cu flacăra Unirii în față și transmisă mai departe către toți participanții.

În interviu, Adrian Balica  a îndemnat toți tinerii să participe la marșurile unioniste care vor avea loc în perioada următoare, pentru că aceste fapte sunt demne și însăși ei, tinerii, vor fi un exemplu pentru viitoarea generație.

Urmăriți interviul integral pe 24 iunie în Ediția Specială.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: 10TV își anunță relansarea - Românism

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top