IMPORTANTE

FOTO / Veteranii războiului de pe Nistru au trecut Prutul cu Flacăra Unirii

Delegația formată din veteranii războiului de la Nistru, care au pornit luni, 18 iunie, spre Alba Iulia, a trecut Prutul!  Poartă cu ei Flacăra Unirii, care este de fapt o carte în care sunt incluse numele celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Veteranii războiului de pe Nistru au mers sute de kilometri pe bicicletă pentru ca la data de 1 iulie să ajungă la Alba Iulia unde se va desfășura un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri și unde de va da startul Marșului Centenar care va trece prin zeci de orașe și județe din România și R. Moldova. Acțiunea este o inițiativă a Alianței pentru Centenar în parteneriat cu administrațiile locale din cele două state.

Veteranii poartă cu ei o carte, numită Flacăra Unirii, unde își vor pune semnătura pentru reunirea celor două maluri de Prut consiliile județelor pe care le vor traversa cei trei veterani.

Pe parcursul a două luni, de la 1 iulie, participanții vor traversa peste o mie de kilometri, trecând Carpații și Prutul și vor descoperi locurile semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial. Istoriile și impresiile lor vor fi adunate într-o publicație denumită „Note Civice” cu trimitere la ”Notele Politice” ale fostului premier al României Alexandru Marghiloman, care a vorbit în aproximativ 1000 de cuvinte, despre zilele premergătoare unirii Basarabiei cu România, potrivit organizatorilor.

Marșul se va încheia pe 1 septembrie la Chișinău. Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie pe site-ul unire2018.ro.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close