MAGAZIN

Maestrul Eugen Doga, în concert dedicat Marii Uniri la Viena

Asociația „Mihai Eminescu” din Viena, în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Austria și cu susținerea Institutului Cultural Român, au organizat la data de 15 iunie, în fosta capitală imperială, un concert festiv dedicat Centenarului Marii Uniri.

În cadrul spectacolului și-au prezentat creațiile, pentru prima dată în orașul numit și „capitala muzicii”, maestrul Eugen Doga, alături de Orchestra Teleradio-Moldova de la Chisinău. Concertul a evocat, deopotrivă, memoria poetului Mihai Eminescu, transmite Romanian Global News.

Maestrul Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață. Talentul său incontestabil este recunoscut de UNESCO, valsul inclus în coloana sonoră a filmului “Gingașa și tandra mea fiară” fiind considerat a patra capodoperă muzicală a secolului XX. Valsul care l-a făcut celebru a răsunat și la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci. Maestrul, născut în urmă cu 81 de ani în stânga Prutului, este un unionist convins. În fața publicului a fost alături la Viena dirijorul Dumitru Cârciumaru, soliștii Mariana Bulicanu (soprană), Ana Maria Donose (soprană), Ion Timofti (tenor) și Vitalie Advahov la acordeon.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close