Actualități

Ministrul de Externe al României prevede deteriorarea stabilității Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, avertizează că Republica Moldova este pe marginea prăpastiei de deteriorare a stabilității, după invalidarea mandatului de primar al Municipiului Chișinău al lui lui Andrei Năstase. Demnitarul a catalogat drept “foarte gravă“ situația cu care se confruntă aparatul administrativ de la cârma Chișinăului. 

Atunci când o persoană a fost validată printr-un vot popular foarte clar, asemenea lucruri nu fac decât să creeze posibilităţi de înrăutăţire a relaţiilor între autorităţile din Republica Moldova şi partidele politice. Există posibilitatea ca aceste lucruri să aibă repercusiuni negative asupra stabilităţii în Republica Moldova”. Acesata este părerea pe care o împărtășește Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, despre invalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase.

Andrei Năstase, liderul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), l-a învins, pe 3 iunie, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, pe socialistul Ion Ceban, dar, marți seară, 19 iunie, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale din Chişinău. Mii de persoane au protestat miercuri, 20 iunie, în fața Primăriei Chișinău și a Partidului Democrat din Moldova, aflat la guvernare. Manifestația s-a derulat sub genericul „Până aici! Ne-am săturat!”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top