ActualitățiIMPORTANTE

Curtea Supremă de Justiție: Andrei Năstase rămâne fără mandat de primar

Curtea Supremă de Justiție a luat decizia finală în privința mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase. Primarul ales de către popor a rămas fără mandat, alegerile fiind considerate nule.

Amintim că, la 21 iunie, Judecătoria a emis o decizie prin care declară alegerile din 3 iunie nule. În motivarea hotărârii publicată de prima instanţă se menţionează că scrutinul nu poate fi considerat legal, pentru că ambii candidaţi la funcţia de primar au făcut agitaţie electorală în ziua votului. Potrivit magistratei Rodica Berdilo, atât Andrei Năstase, cât şi Ion Ceban, au îndemnat oamenii să iasă la urne pe reţelele de socializare. Andrei Năstase a postat mesaje video pe Facebook, în care a chemat lumea să iasă la scrutin şi i-a îndemnat să nu-şi dea votul pentru contracandidatul său. Magistratul stabileşte că potrivit Codului Electoral, în ziua alegerilor nu se admite niciun fel de agitaţie electorală. Liderul PPDA contestat decizia la Curtea de Apel, dar magistrații au menținut hotărârea emisă de judecătoria Centru.

Menționăm că, în fața Curții Supreme de Justiție se desfășoară cel de-al patrulea protest față de nevalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase. 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close