ActualitățiRomânia

Guvernul României oferă stagii de specializare pentru cadrele didactice din Ucraina

Guvernul României oferă stagii de specializare pentru 300 de cadre didactice din școlile românești din Ucraina, cărora le sunt suportate cheltuielile de participare la cursuri (prin bugetul Ministerului Educației Naționale), fiecare cursant beneficiind de cazare și masă (mic dejun, prânz, cină), precum și de o bursă în valoare de 300 lei/stagiu.

Centrele universitare care oferă aceste stagii de formare sunt Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Oferta centrelor pentru cadrele didactice presupune prelegeri, dezbateri, activități cu caracter cultural-educativ, vizite la monumentele istorice, conferințe și activități de documentare.

Pot beneficia de aceste stagii cadrele didactice din școlile românești care dețin diplomă de studii ce permite exercitarea profesiei de cadru didactic pe teritoriul Ucraine și fac dovada declarării apartenenței la spațiul identitar român.

Detalii se pot găsi în oferta centrelor universitare din Romania pentru cadrele didactice Ucraina AICI

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close