10TV

VIDEO // BMW se închide în Marea Britanie

Grupul auto german BMW va fi nevoit să închidă uzinele sale din Marea Britanie, unde sunt produse automobilele Mini şi Rolls-Royce, dacă va ajunge în situaţia în care nu va putea importa rapid componente din Europa continentală după ce Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, a declarat luni pentru Financial Times unul din directorii BMW.  

Aproximativ 90% din componentele utilizate de uzinele BMW din Marea Britanie provin din Europa continentală.

În ceea ce privește cel mai puternic avertisment lansat până acum de BMW cu privire la viitorul operaţiunilor sale din Marea Britanie, este că întârzierile în importurile de componente ar afecta serios facilităţile BMW din Marea Britanie, inclusiv uzina unde este asamblat modelul Mini.

BMW are patru uzine în Marea Britanie, toate acestea au peste 7.000 de angajaţi. Grupul german a investit aproximativ două miliarde de lire sterline în uzinele sale din Marea Britanie începând din 2000.

Avertismentul celor de la BMW vine la câteva zile după ce producătorul european de avioane Airbus a subliniat că va fi forţat să părăsească Marea Britanie dacă Brexitul va face necompetitive operaţiunile sale britanice.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top