10TV

VIDEO // Flacăra Unirii la Alba Iulia

Reuniune istorică la Alba Iulia. România și Republica Moldova vor aprinde duminică Flacăra Unirii duminică. Reprezentanți din peste 1000 de localități din cele două state românești vor reedita pe 1 iulie Marea Adunare de la 1918.

Odată ajunși în meca tuturor românilor, delegațiile venite din întreaga Țara vor aprinde Flacăra Unirii în fața Catedralei din Alba Iulia și vor porni în mars, pe jos, spre Chișinău. CARTON Toți cei care au obiectivul comun al Unirii României cu Republica Moldova vin pe 1 iulie la Alba. Reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, ai societății civile, artiști și profesioniști din toate domeniile vor aprinde Flacăra Unirii, pe care o vom purta în ștafetă, peste 1300 de kilometri, din Cetatea Unirii de la 1918 în orașul Reunirii, Chișinău”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Flacăra Unirii va fi purtată în Marșul Centenar timp de două luni, pe parcursul a 11 etape a câte cinci zile, prin locuri semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top