România

Iohannis „pedalează” pentru Unire. Anul Centenar este o șansă de Reunificare

De ziua Națională a Tricolorului, românii din partea dreaptă au Prutului au dedicat un eveniment celor 100 de ani de la Marea Unire. 250 de biciclişti pleacă marţi din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni la Alba Iulia. La marș a participat și președintele României, Klaus Iohannis, care declară că, în Anul Centenarului, ar fi bine să se ajungă la unitate.  

„Pedalăm pentru România” cel mai mare marș pe bicicleta dedicat Centenarul Marii Uniri. Românii vor străbate zeci de localități pentru a ajunge la Alba Iulia, în semn de Reîntregire a Țării. Acest eveniment are scopul de a uni românii din toate părțile, pentru ca să creăm o unitate. Acum, la 100 de ani de la Unire, ar fi o șansă senzaționale de reunificare a României Mari, declară președintele României, Klaus Iohannis.

Centenarul Marii Uniri este despre noi, despre români. Este o șansă unică de a uni forțele de pe ambele maluri ale Prutului și să înlăturam hotarul care ne desparte. Marșul dedicat Centenarului, este încă o dovadă că poporul român că își dorește să întoarcă frații acasă, să fim din nou o unitate, nu doar istoric, dar și în timp real.

Participanții au dat start evenimentului, ieri, din Piața Operei, Timișoara. Bicicliști timișoreni au hotărât să celebreze prin efort susținut, grijă și zâmbete sincere 100 de ani de România. Oficialitățile locale și-au anunțat prezența la eveniment. Evenimentul este non-profit și este organizat de Asociația “Cu Bicicleta Departe”, pornita de o echipă coordonată de Lucian Mîndruță, care de 12 ani organizează “Cu bicicleta la mare”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top