Actualități

VIDEO // Protest în ploaie la CEC al Comitetului de Rezistență Naționlă

În ciuda ploii care s-a abătut asupra capitalei, Comitetul de Rezistență Naționlă, a protestat astăzi în fața sediului Comisiei Electorale Centrale împotriva invalidării alegerilor anticipate din Chișinău.

Comisia Electorală Centrală și-a desfășurat lucrul în ședință, pe fundal de proteste. Comisia a luat act de anularea scrutinului, decisă în baza hotărârilor instanțelor de judecată și a stabilit că alegeri repetate nu vor fi.

Alina Rusu, președinta CEC, a făcut referire la articolul 150 din Codul electoral care prevede că ”Dacă vacanţa funcţiei de primar al localităţii a apărut în ultimul an înainte de expirarea mandatului, alegeri noi pentru funcţia de primar nu se organizează”. Chișinăul ar putea avea din nou un primar interimar.

Amintim că, mandatul de primar a lui Andrei Năstase nu a fost validat de către Instanța Supremă, Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Motivul invocat de instanță ar fi fost agitația electorală pe care a făcut-o Năstase pe Facebook prin intermediul liveurilor realizate în ziua alegerilor.

Comitetul de Rezistență Națională este o mișcare creată din formațiunile pro-europene și de reprezentanți ai societății civile, ce urmăresc validarea rezultatului lui Andrei Năstase.

 

https://www.privesc.eu/8116f498-18d2-4b20-857a-d79b62ab6ced

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top