10TV

VIDEO // Salvăm școala românească

SALVĂM ȘCOALA ROMÂNEASCĂ

Faptă nu vorbă pentru salvarea școlilor românești din regiunea transnistreană. O companie de construcții a donat astăzi materialele de construcție promise pentru renovarea ultimii școli cu predare în limba română din satul Aluatu, care risca să fie închisă. Vlad Bilețchi, Președintele Asociației Unirea - ODIP alături de Andrei Șpac, administratorul companiei au pus la dispoziție resursele necesare și le-au trimis către Taraclia.

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 29 Iunie 2018

Faptă nu vorbă pentru salvarea școlilor românești din regiunea transnistreană. O companie de construcții a donat astăzi materialele de construcție promise pentru renovarea ultimii școli cu predare în limba română din satul Aluatu, care risca să fie închisă. Vlad Bilețchi, Președintele Asociației Unirea – Odip, alături de Andrei Șpac, administratorul companiei au pus la dispoziție resursele necesare și le-au trimis către Taraclia.  

În urma apelurilor făcute la toate companiile de construcție, pentru a primi materiale la un preț redus, una din ele a decis să le doneze. Pentru reparația școlii românești din satul Aluatu, compania a donat materiale de construcție în valoare de 40 de mii de lei.

Pe lângă materialele de construcție donate, compania s-a angajat să pună la dispoziție și o echipă de muncitori pentru a-i ajuta pe cei din satul Aluatu să repare cât mai calitativ școala românească, până la 1 septembrie.

Președintele Asociației UNIREA-ODIP, Vlad Bilețchi a venit cu un îndemn către toți agenții economici, să contribuie și ei la reparația acestei școli.

La moment, școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia se află într-o stare deplorabilă, cu pereții plini de mucegai și cu tencuiala care risca în orice moment să cadă. Instituția de învățământ risca să fie închisă. Datorită sprijinului oferit de unioniști la 1 septembrie, cei 50 de elevi vor veni la primul sunet, bucuroși că pot să învețe în limba română în continuare.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top