10TV

VIDEO // Turismul din Republica Moldova crește cu România. Relațiile moldo-române se dezvoltă

Turismul din Republica Moldova crește cu România

Republica Moldova şi România îşi consolidează relaţiile de cooperare în domeniul turismului. Decizia a fost luată de cabinetul de miniştri de la Chișinău care își propune să semneze un Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României pentru a crea un cadru necesar atragerii investițiilor străine în vederea dezvoltării turismului.https://10tv.md/2018/06/29/video-turismul-din-republica-moldova-creste-cu-romania-relatiile-moldo-romane-se-dezvolta/

Publicată de 10tv.md pe Vineri, 29 iunie 2018

Republica Moldova şi România îşi consolidează relaţiile de cooperare în domeniul turismului. Decizia a fost luată de cabinetul de miniştri de la Chișinău care își propune să semneze un Acord între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României pentru a crea un cadru necesar atragerii investițiilor străine în vederea dezvoltării turismului.

Acordul de cooperare în domeniul turismului își propune schimbul de bune practici în domeniul infrastructurii turistice şi pregătirea profesională a personalului din industriile turistice ale ambelor părţi.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menţionat că turismul reprezintă un factor cheie pentru progresul socio-economic, reiterând că Republica Moldova dispune de un bogat potenţial, pentru a dezvolta un sector turistic viabil, care să genereze pentru populaţie beneficii economice şi sociale.

Acordul se va încheia pe o perioadă nedeterminată și va fi un element important pentru dezvoltarea relaţiilor în domeniul turismului între Republica Moldova şi România.

Conform datelor statistice, în 2017 Republica Moldova a fost vizitată de aproape 36 de mii de persoane din dreapta Prutului, ceea ce denotă un interes sporit al turiştilor români de a vizita RM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top