10TV

VIDEO // Ștefan cel Mare și Sfânt, cinstit la Putna la 514 de la trecerea în neființă

ȘTEFAN CEL MARE, CINSTIT LA PUTNA

Românii ortodocşi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. La Mănăstirea Putna, din judeţul Suceava, acolo unde se află mormântul său, mii de credincioşi au venit să îi aducă cinstire cu prilejul împlinirii a 514 ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Voievod.https://10tv.md/2018/07/02/video-stefan-cel-mare-si-sfant-cinstit-la-putna-la-514-de-la-trecerea-in-nefiinta/

Publicată de 10tv.md pe Luni, 2 Iulie 2018

Românii ortodocşi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. La Mănăstirea Putna, din judeţul Suceava, acolo unde se află mormântul său, mii de credincioşi au venit să îi aducă cinstire cu prilejul împlinirii a 514 ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Voievod.

Sărbătoarea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare a debutat la Putna cu slujba de sfințire a Crucii unității neamului românesc. Moaștele Sfântului Ierarh Iacob Putneanul și ale Sfinților Putneni, Cuvioșii Sila, Paisie, Natan au fost scoase spre închinarea miilor de credincioși sosiți la Putna cu prilejul împlinirii a 514 ani de la trecerea în neființă a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Un sobor de ierarhi, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit o Liturghie dedicată hramului; la Chinonic a cântat Corala „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți”.

Orchestra-Model și Corul „Credo” ale Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și de Corul „Glasul Bucovinei” al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni au susținut un Recital.

După ceremonia militară de depunere de flori la mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, a fost inaugurat Portalului Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă”.

Ziua de 2 iulie, când este sărbătorit Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost instituită în 2010 ca cel de-al doilea hram al Mănăstirii Putna, după hramul istoric Adormirea Maicii Domnului, la 15 august.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top