Actualități

VIDEO // Înfrățirile aduc Unirea!

Toate localitățile românești din afara granițelor țării trebuie înfrățite cu localități din România, susține Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Concluzia a fost făcută după ce oficialul a primit situația înfrățirilor între unitățile administrativ-teritoriale din România și din Republica Moldova, 529 la număr, din partea Ministrului Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu, deputatului Constantin Codreanu, în prezent, numărul total al acordurilor de parteneraiat și înfrățire este de 529.
Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării consideră că procesul încheierii acordurilor de înfrăţire trebuie stimulat în continuare şi dinamizat, aşa cum s-a întâmplat în cazul Republicii Moldova, al cărui corp social este constituit în proporţie de peste 80% de etnici români. În Republica Moldova există 898 de primării, ceea ce înseamnă că 58,9% dintre ele s-au înfrățit cu sate, comune sau județe de peste Prut. Cele mai multe au semnat acorduri de înfrățire în ultimii doi ani.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top