ActualitățiBasarabiaRomânia

VIDEO // Români de pretutindeni se reunesc la Izvoru Mureșului

Români din comunitățile istorice ale României s-au adunat la cea de-a XVI-a ediţie a Universităţii de Vară Izvoru Mureşului. Evenimentul se desfășoară în perioada 1 – 7 iulie la Complexul Sportiv Național Izvoru Mureșului din judeţul Harghita. Anul acesta organizarea universității este un prilej de bucurie pentru românii de pretutindeni care se întâlnesc aici pentru a “împărtăşi bucuria aniversării Centenarului Marii Uniri”.

Manifestarea a intrat în conştiinţa publică ca un proiect cultural la scară naţională, constituindu-se într-un veritabil „parteneriat româno-român”, atât prin conferențiari, reprezentanți ai românilor din afara hotarelor ţării şi din ţară, cât şi prin tematica abordată.

Tema ediţiei din acest an este „România şi românii de pretutindeni, în anul Centenarului Marii Uniri”

Printre subiectele care se vor aborda se află: Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv strategic național al românilor, Drepturile românilor din comunitățile istorice din jurul frontierelor și Balcani
Educația în limba maternă, prioritate a românilor de pretutindeni, precum și România şi românii de pretutindeni, în anul Centenarului Marii Uniri.

Românii se reunesc la Izvoru Mureșului

Români din comunitățile istorice ale României s-au adunat la cea de-a XVI-a ediţie a Universităţii de Vară Izvoru Mureşului. Evenimentul se desfășoară în perioada 1 – 7 iulie la Complexul Sportiv Național Izvoru Mureșului din judeţul Harghita. Anul acesta organizarea universității este un prilej de bucurie pentru românii de pretutindeni care se întâlnesc aici pentru a "împărtăşi bucuria aniversării Centenarului Marii Uniri".

Publicată de 10tv.md pe Marţi, 3 iulie 2018

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close